Nieuwbouw Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders van start! 

Op 6 november 2023 is de uitbreiding van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders feestelijk van start gegaan. Met de onthulling van een bouwbord gaven bestuurders van provincie Flevoland, gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur vandaag het startschot voor de werkzaamheden.

Omdat het gebied de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, steeds meer in trek is bij natuurliefhebbers, vraagt het om meer faciliteiten en wordt het Natuurbelevingcentrum uitgebreid. Hoewel er tijdelijk wat ongemak kan zijn tijdens de bouwwerkzaamheden, kunnen we je verzekeren dat er iets prachtigs voor terugkomt. In de uitbreiding zijn groeps- en educatieruimten met uitzicht op de Oostvaardersplassen, een ontvangstruimte met infopunt, winkel en expositie, een vergroot restaurant  en een werkplaats voor Staatsbosbeheer ondergebracht. Op de verdieping worden verruimde kantoorfuncties toegevoegd voor de medewerkers.

Ons Paviljoen krijgt een nog prominentere plaats in dit bijzondere gebouw in de nieuwe wildernis van Almere. Met een vergroot en nieuw ingericht restaurant, professionele keuken, gastvrije bar, mooi terras en nieuwe groepsruimten met uitzicht op de Oostvaardersplassen wordt het nog fijner koffie drinken, lunchen, borrelen, vergaderen en high tea’en!!

Voor meer informatie over de uitbreiding en de voortgang, kun je terecht op ovpalmere.nl/uitbreidingnbc.