Kom in de kerstvakantie lekker uitwaaien bij de Oostvaardersplassen Almere!
Na een fijne wandeling kun je opwarmen in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Ons gezellige restaurant is de hele kerstvakantie geopend van 10 tot 17 uur m.u.v. eerste kerstdag en oudjaarsdag. Op nieuwjaarsdag openen we om 11 uur. Bekijk de expositie over de Nieuwe Wildernis of ga naar het kraaiennest bovenin het gebouw van waaruit je de uitgestrektheid van het gebied kunt bewonderen. Geniet in restaurant Paviljoen de Oostvaarders na je winterwandeling van heerlijke duurzame koffie met verse taart, een fijne lunch, high tea of borrel met biologische wijn, flammkuchen, glühwein, ambachtelijke bieren en een feestelijke borrelplank.

Feestelijke Oostvaarders high tea 
Op reservering geniet je van een feestelijke Christmas high tea geserveerd (vanaf 2 personen) voor 24,50 pp. De Oostvaarders high tea bestaat uit een ruime keuze aan thee (of koffie voor de liefhebber), een huisgemaakt soepje, diverse hartige hapjes en heerlijke zoete lekkernijen inclusief huisgebakken Engelse scones met clotted cream en citroenmarmelade. Uiteraard met een Oostvaarders twist! Reserveren kan via tel. 036-2020902 of info@paviljoendeoostvaarders.nl.

Excursies Buiten(w)eter
Alles wat jij wil weten over de natuur, weet Patrick de Buiten(w)eter. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin en boek je hier. Hij neemt je mee op ontdekkingstocht bij de Oostvaardersplassen op vrijdag 6 januari om 14u.

Winterse wandelroutes 
Ga op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied vol on-Nederlandse natuur. Waterplassen, rietvelden en ruige grasvlaktes wisselen elkaar af en zijn een geliefde leef- en verblijfplaats voor tal van bijzondere vogelsoorten. Ook de kuddes edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen zijn niet te missen. Vergeet dus vooral je camera niet! Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is het ideale startpunt om dit unieke gebied op eigen houtje te verkennen. De wandelroutes op deze pagina zijn gratis te downloaden en te gebruiken via de apps.