Paviljoen de Oostvaarders in Almere heeft haar restaurant en vergaderruimte met een corona desinfectiesysteem ingericht. Dit antivirale systeem (corona kanon) maakt gebruik van innovatieve technologie om besmettelijke virussen als SARS CoV-2 in de lucht en op oppervlakten te neutraliseren. Het systeem voorkomt bewezen corona- en griepinfecties, waardoor gasten van Paviljoen de Oostvaarders corona-beschermd kunnen genieten van een heerlijke lunch, koffie met gebak, vergadering of high tea.

TNO-onderzoek toont effectiviteit corona kanon aan

Bij door TNO uitgevoerde onderzoeken is gebleken dat het corona kanon na 15 minuten een reductie van 94,9% had bereikt bij het COVID-19 virus. In de laboratorium opstelling bevond het (live) virus zich op rvs-plaatjes op 85 cm afstand van het toestel. “TNO heeft in haar laboratorium laten zien dat het corona kanon helpt het coronavirus onschadelijk te maken. Daarmee draagt het bij aan het reduceren van het risico op infectie”, stelt TNO. Lees hier meer.

Het corona kanon is geen luchtreinigingssysteem of medisch toestel. Er wordt ook geen ozon geproduceerd. Ook is het geen vervanger voor de coronamaatregelen maar een hulpmiddel bij het uitroeien van het virus. Dit toestel is uitermate geschikt om ruimtes zoals een restaurant af te schermen van corona en zo een veilige omgeving te kunnen bieden.

Hoe werkt het?

Het corona kanon ziet eruit als een wandlamp. Het apparaat creëert via een bombardement van fotonen een negatief geladen elektronenwolk. Die deeltjes hechten zich aan de positief geladen spikes van het coronavirus. Daardoor wordt het virus geneutraliseerd en kan het geen menselijke cellen meer binnendringen. Zodoende draagt het bij aan reduceren van het risico op besmetting.

Is het veilig?

Het gebruikt geen chemicaliën, noch produceert het ozon of ioniseert het de lucht om reactieve zuurstofsoorten, stikstofoxiden of andere schadelijke verbindingen te produceren. Het apparaat is veilig voor mensen en kan in alle binnenruimtes, groot en klein, worden ingezet. Het systeem is in Nederland leverbaar via Uwin, leverancier van medische apparatuur.