Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is uitgebreid met een tijdelijke terrasfunctie tot oktober 2020. Hiermee kan Paviljoen de Oostvaarders, het groene restaurant van het natuurbelevingcentrum, de komende tijd meer bezoekers optimaal bedienen met eten en drinken. Dit groene terras is ingericht met een kiosk en een ruime opstelling van houten picknicktafels op het grasveld direct voor het gebouw. Vanuit de kiosk worden onder andere duurzame koffie, huisgemaakte appeltaart, gekoelde dranken en fruitsappen, ijs en snacks geserveerd. Daarnaast staan de medewerkers klaar om bezoekers informatie over het natuurbelevingcentrum en het gebied te geven.

Nieuw: Italiaans schepijs
Wandelaars, vogelaars, fietsers en bezoekers van dit bijzondere natuurgebied kunnen komende zomer ook voor ambachtelijk Italiaans schepijs bij deze TOP locatie (Toeristisch Overstap Punt) terecht. Net als in het restaurant biedt de Oostvaarders natuurkiosk een ruime keuze aan vega en vegan producten zoals duurzame koffie en thee van Smit & Dorlas, vegan muffins, biologische wijn en bier (La Trappe puur) en vegan verpakt ijs (Cornetto en Ben & Jerry’s). Zo is het Italiaanse sorbetijs geheel veganistisch, gluten- en lactosevrij.

Activiteiten
Alle activiteiten werden dit voorjaar op last van de Covid-19 maatregelen afgelast en het natuurbelevingcentrum werd gesloten. Inmiddels is het bezoekerscentrum met de nodige maatregelen weer geopend. Zo langzamerhand beginnen ook Staatsbosbeheer en Stad & Natuur weer met kleinschalige activiteiten. Denk hierbij aan (kinder)excursies zoals de WOW-middagen, ecokarexcursies van Staatsbosbeheer en bijvoorbeeld Little LOF. Little LOF is een aangepaste versie van Festival LOF, verspreid over drie data gedurende de zomer met uiteenlopende activiteiten. De 1,5-meter regelgeving wordt hierbij uiteraard in acht wordt genomen. De komende tijd wordt dit via de kanalen van Stad & Natuur en Staatsbosbeheer en oostvaardersplassenalmere.nl gecommuniceerd. Uiteraard kan er momenteel in het gebied uitstekend gewandeld en gefietst worden.

Groen, gezond en duurzaam
Bij Paviljoen de Oostvaarders geniet je dagelijks van duurzaam, groen en gezond eten en drinken. Waar mogelijk wordt gewerkt met biologische, lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Lekker, gezond én duurzaam! Paviljoen de Oostvaarders met groen terras is dagelijks geopend voor koffie, taart, lunch, vergaderen en borrel van 10 tot 17 uur. De kiosk is geopend met mooi weer.